نمایشگر دسته ای مطالب

مهم ترین خبرها

نمایشگر دسته ای مطالب

کارگاه و نشست علمی ایمنی زیستی محصولات تراریخته در دانشگاه گیلان برگزار شد

وب نما ستاد زیست فناوری show-content کارگاه و نشست علمی ایمنی زیستی محصولات تراریخته در دانشگاه گیلان برگزار شد 11 11 2018 کد خبر : 3961777 تعداد بازدید : 2268 دانشگاه گیلان همگام با دیگر دانشگاههای کشور و با همکاری پروژه توانمند سازی ایمنی زیستی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، " کارگاه و نشست علمی ایمنی زیستی محصولات تراریخته و آشنایی با قوانین ملی و بین المللی مرتبط" را چهارشنبه مورخ 2 آبان ماه 97  با حضور جمع کثیری از دانشگاهیان  و محققین استان گیلان، کارشناسان دانشگاه و سازمانهای مرتبط استان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار نمود. این کارگاه تخصصی در راستای ارتقاء فرهنگ و شناخت بیشتر دانشگاهها با مسایل مختلف ایمنی زیستی محصولات تراریخته و قوانین مرتبط با آنها با حضور و سخنرانی متخصصین برجسته کشور در حوزه مهندسی ژنتیک برگزار شد. نشست از ساعت 9 صبح در تالار حکمت دانشگاه گیلان آغاز و تا ساعت 14.30 ادامه داشت.  این کارگاه علمی با تلاوت آیاتی از کلام ا... مجید، طنین سرود جمهوری اسلامی و ذکر فرازهایی از سخنان رهبری معظم انقلاب و ریاست محترم جمهوری در خصوص اهمیت توجه به زیست فناوری و با عرض خیر مقدم آقای دکتر میرحسینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه و آقای دکتر متقی طلب رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری کشور به شرکت کنندگان آغاز شد. در این گردهمائی 7 سخترانی تخصصی با عناوین مختلف و مرتبط با موضوع نشست ارائه شد: در ابتدا آقای دکتر شیرزادیان عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان در خصوص "تراریخته چیست و چطور تولید می شود " سخنانی ارایه کردند، سپس خانم مهندس کهک دبیر شورای مرکز ملی ایمنی زیستی به تشریح قوانین بین المللی و ملی استفاده از محصولات تراریخته پرداختند. سپس آقای دکتر تولایی رئیس انجمن ژنتیک ایران در خصوص محصولات تراریخته، امنیت و سلامت غذا سخن گفتند و بر سالم بودن این محصولات از نظر غذایی تاکید کردند. در ادامه، آقای دکتر توحیدفر عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص روش های تشخیصی محصولات تراریخته سخنرانی کردند. موضوع آخرین وضعیت تولید گیاهان تراریخته در ایران و جهان توسط آقای دکتر نوروزی عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند تشریح شد و خانم دکتر محسن پور عضو محترم هیئت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در خصوص محصولات تراریخته و سلامت محیط زیست نکات بسیار مهمی را مطرح نمودند. در ادامه نیز آقای دکتر باغبان عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز با طرح مهمترین ابهامات مطرح شده در جامعه در خصوص محصولات تراریخته، به آنها پاسخ گفتند. لازم به ذکر است که در طول سخنرانی ها، شرکت کنندگان به طرح سوالات خود پرداختند. کلیه سخنرانان بر مبنای مستندات علمی و گزارشات منتشره از منابع معتبر جهانی، بر سلامت و بی خطر بودن مصرف محصولات تراریخته تاکید و به تحلیل رفتارهای غیرعلمی برخی از افراد غیرمتخصص در این خصوص اشاره نمودند. دسته بندی : خبرها خبرها اشتراک گذاری چاپ کردن کپی در حافظه موقت بیشتر بخوانیددربارهکارگاه و نشست علمی ایمنی زیستی محصولات تراریخته در دانشگاه گیلان برگزار شد »

برگزاری کارگاه علمی “ایمنی زیستی محصولات تراریخته و آشنایی با قوانین ملی و بین المللی” در دانشگاه گیلان

وب نما ستاد زیست فناوری show-content برگزاری کارگاه علمی “ایمنی زیستی محصولات تراریخته و آشنایی با قوانین ملی و بین المللی” در دانشگاه گیلان 21 10 2018 کد خبر : 3961793 تعداد بازدید : 2250 معاونت پژوهش و فناوری با همکاری معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه گیلان دوره مهارتی دانش افزایی با عنوان "نشست علمی ایمنی زیستی محصولات تراریخته و آشنایی با قوانین ملی و بین المللی مرتبط" را با حضور پژوهشگران و متخصصین برجسته کشور برگزار می نماید. زمان: چهارشنبه ۲ آبان ساعت ۸:۳۰ مکان: تالار حکمت ثبت نام قطعی: قبل از شرکت در برنامه در محل برگزاری به اعضای هیأت علمی شرکت کننده در این دوره گواهی مهارتی دانش افزایی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کارشناسان دانشگاه گواهی شرکت در کارگاه  اعطا خواهد شد. دسته بندی : خبرها خبرها اشتراک گذاری چاپ کردن کپی در حافظه موقت بیشتر بخوانیددربارهبرگزاری کارگاه علمی “ایمنی زیستی محصولات تراریخته و آشنایی با قوانین ملی و بین المللی” در دانشگاه گیلان »

امکان تولید پروتئین‌های مصنوعی در باکتری

وب نما ستاد زیست فناوری show-content امکان تولید پروتئین‌های مصنوعی در باکتری 16 01 2018 کد خبر : 3959905 تعداد بازدید : 5156 یک ارگانیسم مهندسی‌شده قادر است اطلاعات ژنتیکی ساخت انسان را در خود نگهداری و در صورت لزوم بازیابی کند. به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی به نقل از زیست‌فن، در جدیدترین شماره مجله Nature، یک ارگانیسم نیمه‌ مصنوعی جدید معرفی شده که قادر است اطلاعات ژنتیکی غیرطبیعی ساخت بشر را در خود نگهداری و در صورت لزوم بازیابی کند. این باکتری می‌تواند به‌عنوان یک سکوی جدید برای ساخت پروتئین‌ها و موارد مشابه و جدید به کار رود. در سال ۲۰۱۴ فلوید رامزبرگ و همکارانش یک سویه نیمه‌ مصنوعی باکتری Escherichia coli را توصیف کردند که کد ژنتیکی بسط‌یافته آن، علاوه بر چهار نوکلئوتید طبیعی که به شکل مارپیچ دوتایی DNA جفت می‌شوند، شامل دو نوکلئوتید مصنوعی هم می‌شد. این باکتری می‌تواند از کدهای ژنتیکی را نگهداری و آن‌ را تکثیر کند، اما این‌که آیا می‌توان از نوکلئوتیدهای مصنوعی هم مانند DNA طبیعی برای کدنویسی پروتئین استفاده کرد یا نه، هنوز مشخص نشده بود. حالا اما رامزبرگ و دیگر نویسندگان این تحقیق موفق شده‌اند نشان دهند که این باکتری، نوکلئوتیدهای مصنوعی را هم به همان خوبی نوکلئوتیدهای طبیعی، رونویسی و ترجمه می‌کند تا از این طریق پروتئین‌های حاوی آمینواسیدهای مورد نظر ما را سنتز کند! این ارگانیسم نیمه مصنوعی قادر به ساخت پروتئین‌هایی است که حاوی آمینواسیدهای مورد نظر ما هستند و این کار را به همان خوبی پروتئین‌های حاوی آمینواسیدهای طبیعی، انجام می‌دهد. ساخت چنین ارگانیسم‌هایی که برای تولید پروتئین‌های اصلاح‌شده غیرطبیعی طراحی شده‌اند، یکی از اهداف قدیمی علم بیولوژی مصنوعی بوده است. این تحقیق راه دانشمندان را برای مهندسی پروتئین‌های جدید حاوی آمینواسیدهای غیرطبیعی، هموار کرده و مسیری تازه برای تولید مواد درمانی، پلاستیک‌های جدید و موادی از این قبیل گشوده است http://biosafetysociety.ir/ دسته بندی : خبرها خبرها اشتراک گذاری چاپ کردن کپی در حافظه موقت بیشتر بخوانیددربارهامکان تولید پروتئین‌های مصنوعی در باکتری »