تولید کیت القای تمایززدایی سلولی با کمک ریز مولکول‌ها در کشور

09 01 2016
کد خبر : 3961090
تعداد بازدید : 2353
به گزارش سرویس علمی ایسنا، مهدی میراحمدی یکی از پژوهشگران این طرح در خصوص روش‌های ترمیم قسمتهای مختلف بدن گفت: ترمیم توسط خود بدن، استفاده از جراحی‌های مختلف و استفاده از داروهای شیمیایی از مهم‌ترین شیوه‌های ترمیم بدن محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به این‌که یکی از راه‌های ترمیم سلول‌های بنیادی، استفاده از سلول‌های بنیادی پرتوان است، افزود: سلول‌های پرتوان و همه توان قادرند به همه سلول‌های بدن تبدیل شوند.

میراحمدی با بیان این‌که سلول پرتوان از سلول لقاح یافته انسان ایجاد می‌شود، اظهار کرد: استفاده از سلول لقاح یافته به خاطر مسائل اخلاقی و انسانی و از بین بردن جنین یک انسان مناسب نیست.

وی اقدام پژوهشگران در این طرح را تولید سلول‌های بنیادین از سلول‌های در دسترس عنوان و اظهار کرد: سلول‌های سرطانی از سلول‌های پرتوانی هستند که به علت تکثیر بی‌رویه باعث اختلال فعالیت بدنی می‌شوند و بهترین گزینه برای تبدیل شدن به سلول‌های تمایز یافته عصبی هستند.

میراحمدی با اشاره به این‌که سلول‌های سرطانی در بسیاری موارد شبیه سلول‌های نرمال هستند، خاطرنشان کرد: شناسایی مارکرها و شناسه‌های اصلی در سلول‌های سرطانی و تبدیل آن به سلول‌های عصبی در این طرح انجام شده است.

وی ادامه داد: برای این کار از سلولی در ناحیه گوش نوع خاصی از خرگوش استفاده کردیم که بعد از ترکیب با سلول‌های سرطانی توانستیم سلول‌های تمایز یافته عصبی داشته باشیم.

میراحمدی با بیان این‌که تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول‌های تمایزیافته عصبی از طریق برنامه‌ریزی مجدد سلولی انجام شده است، یادآور شد: این روند در طبیعت به ندرت انجام شده و دستاورد بزرگی برای علم محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه روش‌های پیشین روش‌هایی پرهزینه و خطرناک بود، ابراز امیدواری کرد که با این روش بتوان گام‌های بیشتری برای برنامه مجدد سلولی و درمان ضایعاتی که در بدن به وجود می‌آید، ایجاد کرد.

میراحمدی هدف از انجام این طرح را کمک به علم پزشکی و خدمت به مردم دانست و خاطرنشان کرد: برای تولید صنعتی و انبوه در این زمینه نیاز به سرمایه‌گذار و حمایت از محققان محسوس است تا طرح‌ها و پروژه‌ها در دانشگاه‌ها باقی نمانند و در صنعت نیز کاربردی شوند.

بر اساس این گزارش، کیت القای تمایززدایی سلولی با کمک ریزمولکول‌ها توسط دکتر احمدرضا بهرامی و مریم مقدم متین از اساتید گروه آموزشی زیست دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد و با همکاری مهدی میراحمدی، زهرا محمودی، مروارید ساعی نسب، ناصر مهدوی شهری و سعیده نجفی‌راد از دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی ارشد این رشته تولید شده و به شماره 83648 در دفتر ثبت اسناد و املاک کشور به عنوان اختراع به ثبت رسیده است.

http://vimb.ir/News/View/1802

دسته بندی :
خبرها
خبرها