تولید گوجهفرنگی حاوی آنتیاکسیدان بالا با استفاده از مهندسی ژنتیک
26 12 2017
کد خبر : 3960034
تعداد بازدید : 37720
محققان دانشگاه هنگکنگ (HKU) به همراه بنیاد زیستشناسی مولکولی گیاهان استراسبورگ واقع در فرانسه روش جدیدی را برای افزایش همزمان ویتامین E تا شش برابر در کنار مضاعف کردن پروویتامین A و لیکوپن که در گوجهفرنگی موجود هستند، کشف کردهاند تا از این طریق، آنتیاکسیدانها را به میزان قابلتوجهی در این محصول افزایش دهند. گروه پژوهشی فوق با استفاده از یک نوع 3- هیدروکسی-3-متیل گلوتاریل کوآنزیم آ سینتاز (HMGS)مسیر ایزوپرنوئید گیاه را تغییر دادند. بیان بالای HMGS در گوجهفرنگی، نهتنها باعث افزایش فیتوسترول، اسکوالین، پرو ویتامین A و لیکوپن شد بلکه ویتامین E ) آلفا-توکوفرول) را نیز تا نزدیک به 500 درصد افزایش داد. DNAمربوط به HMGS استفادهشده در این آزمایش، از خردل هندی که محصولی غذایی است، گرفته شد. گروه در ابتدا گزارش داد S359A که نوع حاصله دیگری از HMGS است، افزایش ده برابری فعالیت آنزیمی را نشان میدهد و میزان فیتوسترول در گیاه نمونه آرابیدوپسیس را نیز افزایش میدهد. محققان S359A را به گوجهفرنگی افزودند. تفاوتی در ظاهر و اندازه محصول گوجهفرنگیهای تغییریافته وجود نداشت، اما کل میزان کاروتنوئیدها شامل: پرو ویتامین A و لیکوپن به شکل مؤثر و به ترتیب تا ۱۶۹ و ۱۱۱ درصد افزایش پیدا کرد. در این پژوهش، کاروتنوئید تولیدشده دارای درصد فعالیت آنتیاکسیدانی بالاتری نسبت به گروه کنترل بود و گوجهفرنگیهای تغییریافته مقدار بیشتری ویتامینE ، اسکوالین و فیتوسترول را نشان دادند لینک خبر: https://goo.gl/EaDynU.
دسته بندی :
خبرها
خبرها