کارگاه و نشست علمی ایمنی زیستی محصولات تراریخته در دانشگاه گیلان برگزار شد

11 11 2018
کد خبر : 3961777
تعداد بازدید : 2377
دانشگاه گیلان همگام با دیگر دانشگاههای کشور و با همکاری پروژه توانمند سازی ایمنی زیستی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، " کارگاه و نشست علمی ایمنی زیستی محصولات تراریخته و آشنایی با قوانین ملی و بین المللی مرتبط" را چهارشنبه مورخ 2 آبان ماه 97  با حضور جمع کثیری از دانشگاهیان  و محققین استان گیلان، کارشناسان دانشگاه و سازمانهای مرتبط استان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار نمود. این کارگاه تخصصی در راستای ارتقاء فرهنگ و شناخت بیشتر دانشگاهها با مسایل مختلف ایمنی زیستی محصولات تراریخته و قوانین مرتبط با آنها با حضور و سخنرانی متخصصین برجسته کشور در حوزه مهندسی ژنتیک برگزار شد. نشست از ساعت 9 صبح در تالار حکمت دانشگاه گیلان آغاز و تا ساعت 14.30 ادامه داشت.  این کارگاه علمی با تلاوت آیاتی از کلام ا... مجید، طنین سرود جمهوری اسلامی و ذکر فرازهایی از سخنان رهبری معظم انقلاب و ریاست محترم جمهوری در خصوص اهمیت توجه به زیست فناوری و با عرض خیر مقدم آقای دکتر میرحسینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه و آقای دکتر متقی طلب رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری کشور به شرکت کنندگان آغاز شد. در این گردهمائی 7 سخترانی تخصصی با عناوین مختلف و مرتبط با موضوع نشست ارائه شد: در ابتدا آقای دکتر شیرزادیان عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان در خصوص "تراریخته چیست و چطور تولید می شود " سخنانی ارایه کردند، سپس خانم مهندس کهک دبیر شورای مرکز ملی ایمنی زیستی به تشریح قوانین بین المللی و ملی استفاده از محصولات تراریخته پرداختند. سپس آقای دکتر تولایی رئیس انجمن ژنتیک ایران در خصوص محصولات تراریخته، امنیت و سلامت غذا سخن گفتند و بر سالم بودن این محصولات از نظر غذایی تاکید کردند. در ادامه، آقای دکتر توحیدفر عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص روش های تشخیصی محصولات تراریخته سخنرانی کردند. موضوع آخرین وضعیت تولید گیاهان تراریخته در ایران و جهان توسط آقای دکتر نوروزی عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند تشریح شد و خانم دکتر محسن پور عضو محترم هیئت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در خصوص محصولات تراریخته و سلامت محیط زیست نکات بسیار مهمی را مطرح نمودند. در ادامه نیز آقای دکتر باغبان عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز با طرح مهمترین ابهامات مطرح شده در جامعه در خصوص محصولات تراریخته، به آنها پاسخ گفتند. لازم به ذکر است که در طول سخنرانی ها، شرکت کنندگان به طرح سوالات خود پرداختند. کلیه سخنرانان بر مبنای مستندات علمی و گزارشات منتشره از منابع معتبر جهانی، بر سلامت و بی خطر بودن مصرف محصولات تراریخته تاکید و به تحلیل رفتارهای غیرعلمی برخی از افراد غیرمتخصص در این خصوص اشاره نمودند.
دسته بندی :
خبرها
خبرها