گردهمایی علمی محصولات تراریخته، سلامت محیط زیست ،امنیت غذایی برگزار شد.

22 05 2016
کد خبر : 3960786
تعداد بازدید : 4931
گردهمایی علمی محصولات تراریخته، سلامت محیط زیست ،امنیت غذایی، چهارشنبه مورخه 29 اردیبهشت ماه 95 به منظور ارائه آخرین نتایج تحقیقاتی در خصوص جایگاه و اهمیت این محصولات بر ارتقاء امنیت غذایی و سلامت محیط زیست در جهان با حضور و سخنرانی متخصصین برجسته کشور در حوزه مهندسی ژنتیک برگزار شد. گردهمائی با شرکت جمع زیادی از دانشگاهیان و محققین استان گیلان از ساعت 9 صبح آغاز و تا ساعت 14 ادامه داشت. این گردهمائی با تلاوت آیاتی از کلام ا... مجید، طنین سرود جمهوری اسلامی و ذکر پاسخ استفتاء از مقام معظم رهبری و مراجع عظام در خصوص مصرف محصولات اصلاح شده ژنتیکی آغاز و سپس با قرائت پیام آقای دکتر روحانی رئیس محترم جمهور به هشتمين همايش ملی بيوتکنولوژی و چهارمين همايش ملی ايمنی زيستی و مهندسی ژنتيک که حاوی فرازهای بسیار مهمی در ارتباط با موضوع گردهمائی بود ادامه یافت. سپس آقای دکتر میرحسینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان ضمن خوش آمد گوئی به مهمانان و حضار، با ذکر نکات مهمی بر ضرورت تبیین جایگاه علمی اهمیت بهره گیری از فناوری های نوین زیست فناوری و تولید گیاهان تراریخته توسط متخصصین کشور تاکید کردند. در این گردهمائی 5 سخترانی تخصصی با عناوین مختلف و مرتبط با موضوع گردهمائی در 2 بخش ارائه شد: در بخش اول آقای دکتر امیدی استاد دانشگاه تهران سخنرانی خود را با محوریت محصولات تراریخته: تامین سلامت و امنیت غذا ارائه وضمن اشاره به افزایش چشمگیر سطح زیر کشت این محصولات در جهان و اقبال جهانی به این محصولات، موضوع بی خطر بودن مصرف محصولات تراریخته بر مبنای مستندات علمی و گزارشات منتشره از منابع معتبر جهانی را مورد تاکید فرار دادند. در ادامه آقای دکتر کاظمی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص رفتارهای غیرعلمی برخی از افراد غیرمتخصص با فناوری نوین تولید موجودات تراریخته به ایراد سخن پرداختند. بخش دوم این گردهمائی با سخنرانی آقای دکتر شیرزادیان خرم آباد عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان در زمینه مهندسی ژنتیک و روش¬های تولید محصولات تراریخته آغاز شد. ایشان بر لزوم استفاده از پتانسیل قابل توجه مهندسی ژنتیک در زمینه تولید محصولات تراریخته برای حل مشکلات کمبود غذا و رفع گرسنگی و افزایش مقاومت های محیطی و ارتقاء کیفیت محصولات کشاورزی در سخنرانی خود تاکید داشتند. سپس آقای دکتر نوروزی عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات چغندر قند موضوع مزایای زیست محیطی محصولات تراریخته را بر مبنای شواهد و گزارشات منابع معتبر جهانی را در ابعاد مختلف مورد بحث قرار دادند. سخنران پنجم این گردهمائی آقای دکتر امیدی نیا بودند که پیرامون محصولات تراریخته و سلامت انسان مطالب علمی و مهمی را مطرح نمودند. در ادامه میزگزدی با حضور کلیه سخنرانان گردهمائی به منظرر پاسخ به سئوالات شرکت کنندگان تشکیل شد. این گردهمائی با انتشار قطعنامه ای به کار خود پایان داد.
دسته بندی :
خبرها
خبرها